Abs workout - Hasizom edzés

2015. január 25. 08:00 - Oatmeal_queen_

IMG_8251Abs workout

I have also got a lot of questions about the abs workout too. For several woman, the elimination of the abdominal fat means the critical point in the field of body shaping, however, this also depends on the type, for me for example it's easier to develop this part, while the legs and butt are harder. Some people seem to have abs just because they are thin enough, while others need to work a lot for it. But it is very important to lay down that local fut burning does not exist, so you won't have a nice flat stomach from 100 sit ups per day or 5 abs workouts per week. To have it, first and foremost, the key is the right nutrition, I would probably say that in 70%, because if you eat a lot of fatty foods and difficult-to-progress carbs with full of toxins, you certainly won't get the expected results, no matters how many hours you spend in the gym. The other thing is that during the hours spent in the gym don't concentrate only on your abs, even if it's the part that you would like to develope the most. It's very important to work every muscle groups and a little bit of aerob exercises won't hurt you either.

For now my stomach is also far from perfect, but it has improved a lot since the beginning, so even if I can't say a professional opinion, I can tell you my own experiences. I never devote a whole workout to my abs, because I find it superfluous, I usually do abs workout 1-2 times a week with 2-3 abdominal exercises after my runnings or with the training of other muscle groups (eg. shoulder, back). This develops much better the abdominal muscles than if I did sit ups crazily every day and if I pay attention to my eating habits, then result will be spectacular, however, to be honest, my stomach varies every day and every hour depending on how much and when I eat and drink, sometimes the abs nicely stand out, sometimes I can't even see them for days.. :D

In any case, I will you you those exercises that I do the most frequently for the development of my abdominal muscles. I usually choose 2-3 occasionally and I do 4x12 or 3x15 from them.

_________________________________

Hasizom edzés

Sok kérdést kaptam már a hasizom edzéssel kapcsolatban is. Rengeteg nő számára a hasi zsírpárnák eltüntetése jelenti a kritikus pontot az alakformálás területén, bár ez is típus függő, nekem könnyebben fejlődik ez a részem, még a lábam és a fenekem nehezebben. Valakinek már csak azért kockásnak tűnik a hasa, mert elég vékony, valakinek viszont sok munkába kerül ezt elérni. De amit nagyon fontos leszögezni, hogy nem létezik helyi zsírégetés, tehát nem napi több száz felüléstől vagy heti 5 hasizom edzéstől lesz szép lapos hasad. Ehhez mindenekelőtt a helyes táplálkozás a kulcs, én talán azt mondanám, hogy 70%-ban, mert ha sok zsíros ételt és nehezen feldolgozható méreganyagokkal teli szénhidrátot eszel, akkor bizony nem fog eljönni a várt eredmény, akárhány órát töltesz el hetente az edzőteremben. A másik pedig, hogy az edzőteremben eltöltött órák alatt se csak a hasadra koncentrálj, hiába ez az a terület, amit a legjobban szeretnél fejleszteni. Nagyon fontos, hogy minden izomcsoportot megdolgoztass és emellett egy kevés aerob mozgás sem árt.

Egyenlőre az én hasam is messze áll a tökéletestől, de azért már sokat fejlődtem a kezdetek óta, így ha szakmai véleményt nem is mondhatok, a saját tapasztalataimról azért mesélhetek. Sohasem szoktam egész edzéseket a hasizmomra szánni, mert feleslegesnek tartom, én általában heti 1-2 alkalommal végzek 2-3 hasizom gyakorlatot vagy a futásaim után, vagy valamelyik másik izomcsoport edzése (pl. váll,hát)  mellett. Ezzel sokkal jobban fejlődik a hasizmom, mintha őrült módjára mindennap felüléseznék, és ha odafigyelek az étkezésemre akkor az eredmény látványos is, bár őszintén szólva a hasam napról napra és óráról órára változik attól függően mikor és mennyit eszem és iszom, valamikor már egészen szépen kirajzolódnak a kockák, valamikor napokig nem is látom őket.. :D

Mindenesetre most megmutatom azokat a gyakorlatokat, amelyeket a leggyakrabban végzek a hasizmaim fejlesztésére. Ezekből alkalmanként 2-3-at választok és vagy 4x12-t, vagy 3x15-öt csinálok belőlük.

 

[gallery size="large" columns="1" ids="606,607,608,609,610,612,611,614,613,615,616,617,618"]

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://oatmealqueen.blog.hu/api/trackback/id/tr328037168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása