Motivation - Motiváció

2015. január 28. 08:00 - Oatmeal_queen_

find-your-greatnessMotivation

I think there couldn’t be a more perfect time to talk about motivation than the end of january. I’m sure that a few weeks ago a lot of you also made a New Year’s resolution. Maybe such ones that you make from year to year, because you have never achieved yet, no matter how much you would like to. Have you known that only the 8% of the New Year’s resolutions are realized? I think it’s a terrible ratio. Of course the emphasis is not on the New Year, it’s also perfect if you find out something in the middle of the year and do everything in flavour of reaching it, the point is to do it. However, the New Year is a great opportunity to introduce new habits. I know, because 3 years ago I also bought my very first membership ticket to a women gym on a certain 7th of January and became with this the prisoner of the gym and sports perpetually. Luckily for me it brought along the healthy eating too.

Or rather not. It wasn’t the question of luck at all. Only of the determination and my persistence, that I haven’t given up since then either. The luck is another question. Recently for example someone has complimented on my legs, he has even asked if I am a model, and I smiled at him good…  :) Then he said that I’m lucky, it must be genetics. I smiled less at this, because maybe having long legs is genetics, but besides nothing else is, as in the last 3 years I have worked every day for them in the kitchen, in the gym and in the runway too. Returning to the point, for the results you need persistence. But for the persistence you need motivation.sports_nike_running_run_fitness_2000x1258_wallpaper_wallpaper_2560x1920_www-wallpaperswa-com

In the first few months I meant the motivation for myself, on one hand because if I find out something, then I stick to it stubbornly until I reach it, on the other hand I seeing the change on myself was a great feeling and out of curiosity I wanted to see what could I bring out of my own body. But after a few months I also need some external “help”. I watched a lot of motivational quotes and pictures that time, thereby I became part of the Instagram community too at first only as a passive observer, later I also actively shared my journey, habits and foods with the curious ones. As I saw day by day how the other girls were moving towards their goals, the health and fitness, it was also easier for me to choose the healthy foods and go to the gym to work out a good day by day. And for some time past the biggest motivation for me is that you are here, observe me, count on me, curious of me and interested in what I do. And for this you deserve a huge thank you. Because the motivational quote, that “I want to inspire people. I want someone to look at me and say, because of you I didn’t give up.” is starting to become reality and it feels incredible.

So I would like if this one would be your year and you wouldn’t give up what you have pledged to yourselves. Don’t let that the laziness or comfort puts itself forward instead of your goals. Don’t let that with the end of January you forget your New Year’s resolution or put it off to the next year. And don’t let other uncomprehending and envious eyes dissuade you. Because even if you don’t realize it yet, unfortunately there are a lot of them. But do you know this quote?

“At first, they’ll ask you why you’re doing it. Later, they’ll ask you how you did it.”

Believe me, it’s very true. So stick to your goals whoever says whatever to you and believe is yourselves, because you are able to achieve it. Let this New Year be that certain year. Because whatever disturbing the January tumult in the gyms can be, I wouldn’t like if the lot of new people with the desire to do sports would drop out soon again just because we have already forgot the festive meals and the bikini season is far yet. Have some more long-term purposes, like the health, the happiness and the satisfaction that you can be is your own body.

tumblr_mtn1no6dUY1s64ta3o1_500

____________________________________

Motiváció

Azt hiszem, tökéletesebb időpont nem is lehetne arra, hogy a motivációról beszéljek, mint január vége. Néhány héttel ezelőtt ugyanis biztos vagyok benne, hogy közületek is rengetegen tettek újévi fogadalmakat. Talán olyanokat is, amelyeket évről évre megfogadtok, mert eddig sosem sikerült megvalósítani, bármennyire szeretnétek is. Tudtátok, hogy az újévi fogadalmaknak csupán 8%-a valósul meg? Szerintem ez borzasztó arány. Persze nem az újéven van a hangsúly, az is tökéletes, ha csak az év közepén találtok is valamit és tesztek meg mindent a cél elérése érdekében, a lényeg csak az, hogy megtegyétek. Az újév viszont szerintem nagyszerű alkalom az új szokások bevezetésére. Tudom, hiszen 3 évvel ezelőtt én is egy bizonyos január 7-i napon vettem meg az első bérletemet egy női fitneszterembe és váltam ezzel végérvényesen az edzőtermek és a mozgás rabjává. Szerencsére nálam ez magával vonta az egészséges táplálkozást is.

Illetve nem. Ez nem a legkevésbé sem szerencse kérdése volt. Csupán az elhatározásé és a kitartásomé, hogy azóta sem adtam fel. A szerencse más kérdés. A múltkor például valaki megdicsérte a lábaimat, sőt még azt is megkérdezte, modellkedem-e, ezen pedig jót mosolyogtam… :) Utána pedig azt mondta, szerencsés vagyok, biztosan genetika. Ezen már kevésbé mosolyogtam jót, hiszen az talán genetika, hogy hosszú lábaim vannak, de ezen kívül semmi más, hiszen az elmúlt 3 évben minden nap megdolgoztam értük a konyhában, az edzőteremben és a futópályán egyaránt. A lényegre visszatérve, az eredményekhez kitartás kell. A kitartáshoz viszont motiváció.

Nike_running_and_sunrise-May_HD_quality_wallpaper_2560x1600

Az első hónapokban nekem saját magam jelentette a motivációt, egyrészt mert ha én valamit kitalálok, akkor ahhoz makacsul ragaszkodom addig, amíg el nem érem, másrészt viszont látni magamon a változást nagyszerű érzés volt, és hajtott a kíváncsiság, hogy mit hozhatnék még ki a saját testemből. De egy pár hónap elteltével azonban már nekem is szükségem volt egy kis külső „segítségre”. Rengetek motivációs idézetet és képeket nézegettem akkoriban, ezáltal lettem az Instagram közösség tagja is először csak passzív megfigyelőként, utána pedig már aktívan a saját utamat, szokásaimat, ételeimet megosztva az arra kíváncsiakkal. Ahogy minden egyes nap láttam, hogy más lányok is milyen eltökélten haladnak a céljuk, az egészség és fittség felé, nekem is könnyebb volt napról napra az egészséges ételeket választani és elmenni a terembe edzeni egy jót. Egy ideje pedig már az jelenti nekem a hatalmas motivációt, hogy Ti itt vagytok, figyeltek és számítotok rám, hogy kíváncsiak vagytok és érdekel titeket az, amit csinálok. Ezért pedig hatalmas köszönetet érdemeltek. Mert a motivációs idézet, hogy „Szeretném inspirálni az embereket. Szeretném, hogy valaki rám nézzen, és azt mondja, miattad nem adtam fel.” kezd valósággá válni, és ez hihetetlen érzés.

Szeretném tehát, ha ez az év most a Ti évetek lenne, és nem adnátok fel azt, amit megfogadtatok magatokban. Ne hagyjátok, hogy a lustaság vagy a kényelem kerüljön előtérbe a céljaitok helyett. Ne hagyjátok, hogy a január végeztével az újévi fogadalmatokat is elfelejtsétek vagy elhalasszátok jövőre. És azt se hagyjátok, hogy más értetlenkedő és irigykedő szemek eltántorítsanak Titeket. Mert még ha most nem is veszitek észre, sajnos rengeteg ilyen van. De ismeritek ezt az idézetet?

„Először azt kérdezik: Miért csinálod? Később azt: Hogyan?”

Higgyétek el nekem, nagyon igaz. Ragaszkodjatok tehát a céljaitokhoz, bárki bármit is mond Nektek, és higgyetek magatokban, mert képesek vagytok rá, hogy elérjétek. Legyen ez az újév az a bizonyos újév. Mert akármennyire is zavaró tud lenni a januári tumultus az edzőtermekben, én nem szeretném, ha a sok új sportolni vágyó ember megint hamar lemorzsolódna csak azért, mert már elfelejtettük a nagy ünnepi lakomákat, a fürdőruha szezon pedig még messze van. Legyenek ennél hosszabb távú céljaink, például az egészség, a boldogság, és az elégedettség, hogy a saját bőrünkben lehetünk.képes

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://oatmealqueen.blog.hu/api/trackback/id/tr308037170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása