My workout schedule - Az én edzés beosztásom

2015. január 30. 08:00 - Oatmeal_queen_

IMG_5977

My workout schedule

What I can already tell you in the beginning is that I don't follow any workout plan regarding my lifting workouts, several times it depends only on my mood and tiredness what the "menu" will be. If I have enough time I go to the gym or do home workouts 4-5 times a week. However, after a little break now I've started to run again and prepare for a half marathon in spring, and this, with 4 shorter-longer running trainings, considerably influence the strength trainings. Although after all there is a division that I usually follow in training when I don't prepare for any running race, but I only run for run, and this is the following:

  • running, abs
  • biceps, triceps
  • legs, gluteal, calf
  • lower back, upper back
  • shoulder, chest, abs

A lot of times I vary these, but for me this division has worked. When I don't run 25-35 kilometres a week, then I usually do HIIT cardio after 2 workouts for 10-20 minutes, I have already written a post about it. But what I have already also written about is that it's very important to take a rest day about every 3 days to let some time to our muscles to recover and develop and to have more energy for our next workout.

As a beginner for that matter, I didn't devide up my workouts to muscle groups like this, but for burning fat, being more fit and accustoming my body to this kind of training, I did circuit trainings, which meant that with moving several muscles I did different exercises with own bodyweight  or training equipments one after the other, I repeated them in more rounds with little rest time among them. IMG_8488 (3)

_________________________________________

Az én edzés beosztásom

Azt már az elején elárulhatom, hogy alapvetően nem követek semmilyen edzéstervet a súlyzós edzéseimet illetően, sokszor csak a hangulatom és a fáradtságom dönteni el, mi lesz az aznapi "menü". Ha időm úgy engedi akkor 4-5 alkalommal járok edzőterembe vagy edzek otthon. Viszont egy kisebb kihagyás után most ismét elkezdtem futni és készülni egy tavaszi félmaratonra, ez pedig a heti 4 hosszabb-rövidebb futással meglehetősen befolyásolja az erősítő edzéseket. Azonban mégiscsak van egy felosztás, amely szerint általában edzek, amikor nem készülök semmilyen futóversenyre, hanem csak néha, kedvtelésből járok el futni, ez pedig a következő:

  • futás, has
  • bicepsz, tricepsz
  • láb,farizom, vádli
  • alsó hát, felső hát
  • váll, mell, has

Ezeket sokszor előfordul, hogy variálom, de nálam ez a felosztás eddig működött. Amikor nem futok heti 25-35 kilométereket, olyankor általában 2 edzés után szoktam 10-20 perc intervall kardió edzést tartani, erről írtam is már korábban bejegyzést. Viszont amiről már szintén írtam, nagyon fontos, hogy kb. 3 naponta tartsunk egy pihenőnapot, hogy az izmainknak legyen ideje regenerálódni és fejlődni, illetve hogy még több energiával vághassunk bele a következő edzésbe.

Kezdőként egyébként még nem osztottam így fel izomcsoportokra az edzéseimet, hanem a zsírégetés érdekében, a fittségem növelésére és hogy hozzászoktassam a testemet ehhez a fajta mozgáshoz, köredzéseket tartottam, ami azt jelentette, hogy többféle izmot megmozgatva egymás után végeztem különböző saját testsúlyos vagy erősítőgépen végzett gyakorlatot, és ezeket több körben ismételtem, a körök között kisebb pihenőidőt tartva.DSCN4852

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://oatmealqueen.blog.hu/api/trackback/id/tr458037172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása