Egy zabkása bűvölő (szelídítő, zsonglőr) lány nemcsak a saját életét változtatta meg az egészséges életmód iránti fanatizmusával, hanem másokét is. Új – talán az eddigi legértelmesebb – trend terjedt el kis hazánkban a fiatalok körében, még ha ennek a divatnak a művelői kicsit idegesítőek is.

Ha nem ugrott be egyből, miről is lehet szó, segítek: #gym #workout #mutimiteszel_fitt #healthylife. Biztos már neked is a könyöködön jön ki ez a sok hashtag, melyek ellepték a közösségi oldalakat. Mindenki gyúr, mindenki tökéletes alakkal büszkélkedhet, mindenki az egészséges utat követi.

Néhány éve még egyszerű volt a képlet: ha jól akartak kinézni az emberek, elkészítették a gyúrós menüt és egyből letolták, ha pedig edzeni akartak, lementek a terembe és szétedzették magukat. Kész. Mára egy kis változás következett be; lehet a globális felmelegedés a bűnös ezért is?

Valami oknál fogva a diétás ételek csak akkor nem hizlalnak, ha lövünk róluk egy képet, az edzésekkel pedig csak akkor érjük el a kívánt alakot, ha pózolunk a teremben (lehetőleg edzés közben, vagy egy kiváló testépítővel). Ezeket a fotókat kötelezően meg kell osztani ismerőseinkkel, így tuti a siker. Az persze nem baj, ha hétvégente csatakra isszuk magunkat, vagy pizzát rendelünk a „bűnözés” oldozó fogalma alatt, csupán azt nem kell közzétenni.

Hősiesen bevallom, hogy engem is magával ragadott ez a mánia, bár a kevésbé elvetemült osztogatók fajába tartozom. A képek feltöltése után teljesen bepukkannak az izmaim (félek, csak a telefonom agresszív nyomkodásától) és sokkal karcsúbbnak érzem magam. Hogy-hogy nem jött rá erre hamarabb a sok marha?

A gondolatmenetem most mégis pozitív irányt vesz, hiszen meg kell említenem a tisztelt kivételt, akik tényleg komoly eredményeket érnek el, megváltoztatják saját életüket, ezáltal másokét is. Erre nagyon jó példa egy debreceni 20 éves lány, akit „zabkásakirálynőként” ismer a világ.

instagram.com/oatmeal_queen_

Kike élete akkor vett fordulatot, amikor duci lányként elhatározta, hogy életmódot vált. A rengeteg edzés és az egészséges kaják fogyasztása meghozta a várt eredményt: 6 hónap alatt sikerült 15 kilót ledobnia.

Szakítani mert a rizs-csirke szentírással, és lázadó módon a zabkásához nyúlt. Ez elsőre tragikusabban hangzik, mint az előbb említett unalom menü, de itt veszi át a terepet a fantázia: hogyan lehet a zabkása ízletes, látványos, bizarr, sós, édes, reggeli, főétel, desszert, dekoráció és díjnyertes fotó is. All in one. Egyszerűbben fogalmazva, ebből a szánalmasnak tűnő nyersanyagból nemcsak finomat, hanem szépet is csinál.

instagram.com/oatmeal_queen_

Először egy képmegosztó portálon szembesült vele, mennyien hódolnak ennek a szenvedélynek, ami még motiváltabbá tette. Nemzetközi hírnevét az amerikai Buzzfeed versenyének köszönheti, hiszen tudtán kívül válogatták be Instagram oldalát a világ legjobb 16 egészséges ételeket készítő és terjesztő mikroblogja közé.  Ma már az Instagramos fitt közösség tagja, és naponta nyújt inspirációt csaknem 8000 követőjének a zabkása különlegességeivel, a sport iránti elkötelezettségével és az elért eredményeivel.

Ha szeretnéd kipróbálni a „zabkásakirálynő” módszerét és érdekelnek a receptjei, látogass el a honlapjára, vagy kövesd Instagramon és Facebookon.

A borítókép az én répatorta zabkása kísérletem Kike receptje alapján. Nagyon finom lett, ezentúl tuti, hogy gyakori vendég lesz nálam reggelente!