Speed up your metaboolism - Anyagcsere gyorsítás

2015. február 20. 08:00 - Oatmeal_queen_

At the beginning of my weight loss, I was obsessively searching for foods, drinks and methods which will help speed up my metabolism, as it meant a big problem for me back then. Since then all these have become part of my daily life and I don't use them por this purpose anymore, I have simply got used to them and they have become part of my lifestyle, but the fact is that my metabolism has quite accelerated, so I show you some of these simple "tricks":

  •  Water: The first, simplest and most useful is the water consuming. I can't emphasize sufficiently how important it is during a weight loss and for a healthy balanced lifestyle as well. It plays a role in the functioning of our internal organs that how much water you drink, bur for example your hair and skin will be so much more beautiful if you drink at least 3 litres a day.
  • Green tea: One of the most common fat-burning beverages which boosts the metabolism and has the same stimulant effect as the coffee for example. Seasoned with a little lemon or other fruits you can't even say that it's boring and it's a perfect liquid alternative for those who simply "get bored" of drinking 3 litres of water a day.
  • Warm lemon water: A glass of this "wonder substance" before breakfast at the same time hydrates you, fills you up with vitamin C and starts the functioning of your metabolism for the whole day.
  • Apple cider vinegar: The apple cider vinegar has a detoxifying, diuretic and digestion facilitating effect. 10 minutes before a meal 1 tablespoon of apple cider vinegar mixed in 2-3 dl water decreases the appetite and helps the fat-burning. Be careful though, don't use it for a long time regularly, but rather a course of 1-2 months.
  • Grapefruit: One of the most hydrating fruits, has a beneficial effect on the immune system, it's full of vitamin C and also contributes to fat-burning.
  • Spices: Have you known that the pepper, jalapeno, chili and cinnamon are also able to boost your metabolism? Instead of unhealthy salting, season your foods with spices like these.
  • Breakfast: You know that "breakfast is the most important meal of the day". They say this because while you sleep your body doesn't get any nutrients, it practically "starves", so the first meal of the day has a great importance, which when it's properly  formulated, it starts the digestion and establishes your metabolism for the whole day .
  • Multiply daily meals: For me the daily meal usually doesn't look like 3 bigger meals for breakfast, lunch and dinner, but rather 5-6 smaller meals, so I never get hungry, but I don't feel excessive fullness either and my metabolism is in constant motion.
  • Weight lifting: In my experience and in my opinion there is not another "trick" that would speed up the metabolism as much as the regularly done weight lifting does. The cardio exercises burn the calories rather only during the workout, but after an intense weight training your metabolism is boosted for long hours, and since the muscles are the best in fat and calorie burning, the more muscles you have, the less you need to deal with problems like this.
IMG_8488 (3)

___________________________________________

A fogyókúrám elején már-már megszállottan keresgéltem azokat az ételeket, italokat és módszereket, amit segítenek felgyorsítani az anyagcserémet, hiszen akkor ez nálam nagy gondot jelentett. Azóta mindezek a mindennapi életem részét képezik és már nem ilyen célra használom őket, egyszerűen csak hozzászoktam és az életmódom részévé váltak, de tény, hogy az anyagcserém meglehetősen felgyorsult, ezért mutatok nektek ezek közül az egyszerű "trükkök" közül néhányat:

  • Víz: Az első, a legegyszerűbb és egyben a leghasznosabb is a vízfogyasztás. Nem győzöm hangsúlyozni mennyire fontos egy fogyókúra során, és  egyébként is a kiegyensúlyozott egészséges életvitelhez. A belső szerveink működésében is szerepet játszik, mennyit iszol, de például a hajad és a bőröd is sokkal szebb ha naponta legalább 3 liter megiszol belőle.
  • Zöld tea: Az egyik legismertebb zsírégető hatású ital, ami felpörgeti az anyagcserét és ugyanúgy élénkítő hatása van, mint például a kávénak. Kevés citromlével vagy másféle gyümölccsel ízesítve még unalmasnak sem mondható, és nagyon jó folyadékalternatíva azoknak, akik egyszerűen "unják", hogy megigyanak napi 3 liter vizet.
  • Citromos langyos víz: Reggeli előtt egy pohár ebből a "csodaszerből" egyszerre hidratál, tölt fel C-vitaminnal és indítja be egész napra az anyagcsere működésedet.
  • Almaecet: Az almaecet méregtelenítő, vízhajtó és emésztést könnyítő hatású. Étkezés előtt 10 perccel 1 evőkanál almaecet 2-3 dl vízben elkeverve csökkenti az étvágyat és segíti a zsírégetést. Vigyázzunk azért, túl sokáig ne alkalmazzuk rendszeresen, inkább csak 1-2 hónapig kúraszerűen.
  • Grapefruit: Az egyik leghidratálóbb gyümölcs, jótékonyan hat az immunrendszerre, tele van C-vitaminnal és a zsírégetéshez is hozzájárul.
  • Fűszerek: Tudtátok, hogy a bors, a jalapeno, a chili és a fahéj is képesek felpörgetni az anyagcserét például? Az egészségtelen sózás helyett ízesítsétek az ételeiteket inkább hasonló fűszerekkel.
  • Reggeli: Tudjátok, "a reggeli a nap legfontosabb étkezése". Azért szokás ezt mondani, mert alvás közben a szervezeted nem jut semmilyen tápanyaghoz, gyakorlatilag "kiéhezik", így nagy jelentősége van a nap első étkezésének, ami ha megfelelő összetételű, akkor beindítja az emésztésedet és egész napra megalapozza az alapanyagcserédet.
  • Napi többszöri étkezés: Nálam a napi étkezés általában nem úgy fest, hogy 3 nagyobb étkezés reggelire, ebédre és vacsorára, hanem inkább 5-6 kisebb étkezésre bontom le a napi adagokat, így sosem vagyok éhes, nem érzek túlzó teltségérzetet sem, és az anyagcsere működésem is állandó mozgásban van.
  • Súlyzós edzés: Tapasztalatom és véleményem szerint nincs még egy olyan "trükk", ami úgy felgyorsítaná az anyagcserédet, mint a rendszeresen végzett súlyzós edzések. A kardió jellegű mozgás inkább csak az edzés közben égeti a kalóriákat, azonban egy intenzív súlyzós edzést követően még hosszú órákig felpörög az anyagcseréd, és mivel az izmok képesek a leginkább a zsír- és kalóriaégetésre, ezért minél több izmod van, annál kevésbé jelent problémát ilyesmikkel foglalkozni.
2014-12-27 13.19.321

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://oatmealqueen.blog.hu/api/trackback/id/tr968037184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása