Szezámmagos pirított zöldségek üvegtésztán

2015. június 22. 12:32 - Oatmeal_queen_

Mivel nagyon szeretem az ázsiai konyhát, különösen a szójaszószos ételeket, így gyakran kísérletezgetem az otthoni változatokkal is, ez most például elég finomra sikerült.

01cbfe1f2ab76b0d199b5a5148ab4eaff1c26afb14 másolata

Hozzávalók (1 főre) :

  • 50 g üvegtészta
  • 2 kisebb sárgarépa
  • ½ cukkini
  • 3 db csiperkegomba
  • ¼ lilahagyma
  • 3 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál kókuszolaj

011bd3f21cb76255372932668168b1634a2b729783

Elkészítés:

  1. Az üvegtésztát önts le forró vízzel és hagyd így állni néhány percig.
  2. Eközben hámozd meg a zöldségeket, a gombát és a lilahagymát vágd szeletekre, a cukkinit karikákra vagy félkörbe, a sárgarépát szeleteld zöldséghámozó segítségével.
  3. Forrósíts kókuszolajt egy serpenyőben, add hozzá a zöldségeket, majd öntsd rájuk a szójaszószt.
  4. Egy másik serpenyőben szárazon pirítsd meg kissé a szezámmagot, hogy még jellegzetesebb íze legyen, majd szórd rá a zöldségekre és pirítsd őket össze addig, még megpuhulnak, de a répa kicsit roppanós marad.
  5. Az üvegtésztát szűrd le egy szűrő segítségével.
  6. Tálald a tésztára a szezámmagos pirított zöldségeket.
  7. Fogyasztáskor nyugodtan keverd el, így a tészta is átveszi a szójaszószos ízt.
  8. Egészségedre! :)

01e8b9dbd94e546bf88bd4db6b865048826ba85eda másolata

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://oatmealqueen.blog.hu/api/trackback/id/tr608037216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása