Valamilyen gyorsan elkészíthető, de finom és nem szénhidrátbomba sós süteményre vágytam, ez a túrós-tökmagos finomság lett belőle.
Hozzávalók (12 db-hoz):
- 250 g túró
- 70 g zabpehelyliszt
- 2 tojás
- mozzarella sajt
- 1 marék héjnélküli tökmag
- oregano, bazsalikom
- só, bors
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt légkeveréssel 200°C-ra.
- Keverd össze a túrót, a lisztet és a tojásokat jó alaposan.
- Ízesítsd a keveréket ízlésed szerint sóval, borssal, oreganoval és bazsalikommal.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezz a keverékből kb. egy evőkanálnyi adagokat keksz formában.
- A puffancsokra tegyél vékony szelet vagy reszelt mozzarella sajtot, majd szórd meg tökmaggal.
- Helyezd a tepsit a felmelegedett sütőbe és 10 perc alatt süsd készre a túrós puffancsokat.
- Egészségedre! :)