Now I'm sharing the recipe of the cake prepared for my 21th birthday by me to myself. Basically it's very similar to the traditional cheesecake, only with friendly macros. Very few ingredients are necessary and apart from the baking, it can be prepared during minutes.
Ingredients:
- 750 g low fat quark
- 3 eggs
- 50 g Blueberry Cheesecake flavoured Impact Whey Protein
- lemon zest
- 200 g raspberry
- 1 tpsp psyllium husk
- 80+20 g erythritol
Preparation:
- Preheat the oven to 160°C convection.
- Devide the eggs, then beat the egg whites with a beater.
- Meanwhile mix the remaining ingredients: the egg yolks, 80 g eryhritol, the protein powder, the quark and the grated lemon zest depending on taste.
- Finally mix the egg whites with the quark mixture.
- Fill the cream into an about 20 cm cake tin (use some coconut oil if it's necessary).
- Put it in the hot oven for 45 minutes. After approx. 20 minutes, or when you see the top browning, cover the cake pan with aluminum foil.
- While the cake is in the oven, prepare the raspberry layer. In a pan heat the raspberry with 20 g eryhritol and the psyllium husk, stirring constantly. The raspberry first melts and becomes liquid, then because of the psyllium husk it begins to thicken. Now take it off the stove and let it cool.
- If your cake if baked, let it cool for abotu 15 minutes, then remove it from the cake tin and spread it with the raspberry jam.
- You can eat it inmediately, but stored in the fridge it's totally perfect after several hours too or even the next day.
- Good appetite! :)
Macros (for the whole cake):
Calories: 1048
Protein: 151,8 g
Fat: 22,2g
Carbs: 58,9 g
____________________________________________________________
Most a 21. szülinaporma készült torta receptjét osztom meg veletek, amit saját magamnak készítettem. Alapvetően nagyon hasonlít egy hagyományos túrótortára, csak sokkal barátibb makrotápanyagokkal. Nagyon kevés hozzávaló szükséges hozzá és a sütést leszámítva pillanatok alatt elkészül.
Hozzávalók:
- 750 g sovány túró
- 3 tojás
- 50 g Áfonyás Sajttorta ízű Impact Whey Protein
- citromhéj
- 200 g málna
- 1 kk útifű maghéj
- 80+20 g eritrit
- Melegítsd elő a sütőt légkeveréssel 160°C-ra.
- Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd habbá robotgéppel.
- Eközben keverd össze a többi hozzávalót: a tojássárgáját, a túrót, 80 g eritritet, a fehérjeport és ízlés szerint reszelt citromhéjat.
- Végül keverd össze a a tojásfehérjét a túrós keverékkel.
- Töltsd a krémet egy kb. 20 cm átmérőjű tortaformába (ha szükséges kend ki kevés kókuszolajjal).
- Tedd a felmelegedett sütőbe 45 percre. Kb. 20 perc után, vagy ha látod, hogy a teteje megbarnult, fedd le a tortaformát alufóliával.
- Miközben sül a torta, készítsd el a málnás réteget. Egy főzőedényben melegítsd össze a málnát 20 g eritrittel és az útifű maghéjjal folyamatos kevergetés mellett. A málna először megolvad és folyékony lesz, majd az útifű maghéj miatt elkezd sűrűsödni. Ekkor vedd le a gázról és hagyd kihűlni.
- Ha megsült a tortád, pihentesd kb. 15 percig, majd vedd ki a tortaformából és kend meg a málnalekvárral.
- Akár rögtön fogyasztható is, de hűtőben tárolva órákkal később vagy akár másnap is tökéletes.
- Jó étvágyat! :)
Tápanyagtartalom (az egész tortára):
Kalória: 1048
Zsír: 22,2 g
Fehérje: 151,8 g
Szénhidrát: 58,9 g