Raspberry cake - Málna torta

2015. július 27. 12:34 - Oatmeal_queen_

 

This cake is so easy to prepare, but so perfect for the raspberry season. For the cream I used a well-ripen avocado, which can be a bit strange hearing for the first time, but once you've tried it, you can't stop with it. It's the perfect ingredient for healthy creamy chocolate cakes, just like for fruity ones.  :) 01a16f0c5fcfeb5fba925152daad39170b63a1bede

Ingredients (for a 20 cm cake form):

For the base:

  • 2 eggs
  • 3 tbsps oat flour
  • 2 tbsps raw cocoa powder
  • 3 tbsps eryhtritol
  • 1 tsp baking powder
  • 1 dl milk or water
  • coconut oil

For the cream:

  • 1 ripen avocado
  • 3 tbsps erythritol
  • 200 g raspberry

For decoration:

  • raspberry

Preparation:

  1. Preheat the oven to 180 C degrees.
  2. Mix the oat flour, the baking powder, the eryhtritol, the egg yolks and the milk or water.
  3. Beat the egg whites, then add it to the other mix.
  4. Oil a 20 cm cake form with coconut oil, then pour the base into it.
  5. Put it into the heated oven for about 20 minutes.
  6. During the baking blend the ripen avocado with the raspberry and the erythritol in a blender, this will be the cream on the cake.
  7. When the base is done and cool, spread it with the cream and decorate it with fresh raspberry pieces.
  8. Put the cake to the freezer for at least 30 minutes so the cream can solidify a bit, but you can even store it there for a onger while and eat the cake later as an 'ice cream cake'. :)
  9. Good appetite! :)

_______________________________________________

Nagyon egyszerűen elkészíthető kis torta, de egyszerűen tökéletes a málna szezonra. A krémhez egy érett avokádót használtam, ami első hallásra kicsit furcsán hangzik, de ha egyszer kipróbálod nem tudsz vele leállni. A tökéletes hozzávaló az egészséges krémes csokoládé tortákhoz, csak úgy mint a gyümölcsösekhez. :)

01bfb2c421954de536478f4ae59c16216720aeba11Hozzávalók (egy 20 cm-es tortaformához):

A tésztához:

  • 2 tojás
  • 3 evőkanál zabliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál eritrit
  • 1 dl tej vagy víz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • kókuszolaj

A krémhez:

  • 1 érett avokádó
  • 200 g málna
  • 3 evőkanál eritrit

Dekorációnak:

  • málna

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra légkeveréssel.
  2. Keverd össze a zablisztet, a kakaóport, a sütőport, az eritritet, a tojássárgákat és a tejet vagy vizet.
  3. Verd habbá a tojásfehérjéket és add a többi hozzávalóhoz.
  4. Kenj ki kókuszolajjal egy 20 cm átmérőjű tortaformát és öntsd bele a tésztát.
  5. Tedd a felmelegedett sütőbe kb. 20 percre.
  6. Amíg sül a tészta, egy aprítógépben keverd össze az érett avokádót a málnával és az eritrittel, ez lesz a krém a tortán.
  7. Ha megsült és kihűlt a tortalap, oszlasd el rajta a krémet és díszítsd friss málnaszemekkel.
  8. Tedd a tortát legalább 30 percre a fagyasztóba, hogy megszilárduljon a krém, de akár tovább is tarthatod itt és fogyaszthatod "fagyi tortaként". :)
  9. Jó étvágyat! :)

11742670_742184309240623_2896136778373689277_n

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://oatmealqueen.blog.hu/api/trackback/id/tr678037226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása