Nemrég azt vettem észre, hogy leves receptet még sohasem osztottam meg veletek, pedig nagyon finom és laktató zöldségkrémleveseket is készíthetünk egészséges hozzávalókból.
Hozzávalók (2 főre):
- 25 dkg zellergumó
- ¼ fej vöröshagyma
- 1 ek kókuszolaj
- ½ liter zöldség vagy csirkeleves alaplé
- 1 ek amaránt liszt
- 100 g natúr joghurt
- 1 marék héjnélküli tökmag
Elkészítés:
- Aprítsd fel a vöröshagymát és vágd kockákra a zellert is.
- Kókuszolajon dinszteld meg a hagymát, majd pirítsd meg a zellert is és öntsd rá az alaplevet.
- Főzd kb. 15 percig, ameddig meg nem puhul a zeller.
- A lisztet keverd el a joghurttal, majd hő kiegyenlítés céljából fokozatosan adj hozzá néhány kanál forró levest. Ha elkeverted csomómentesre, öntsd vissza az egészet a levesbe.
- Krémesítsd a levest egy botmixer (vagy turmixgép) segítségével.
- A tökmagot pirítsd meg 2-3 perc alatt száraz serpenyőben, amíg kicsit felpuffad és még ropogósabb lesz.
- Tálald a krémleves a pirított tökmaggal. Egészségedre! :)