Szeretek az amaránttal kísérletezgetni, mert sok-sok ételben jól megállja a helyét. Nemrég ezt a finom és roppant egyszerű kekszet készítettem magamnak reggelire, de desszertnek is tökéletes.
Hozzávalók: (10 db kekszhez)
- 40 g pattogatott amaránt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 érett banán
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 100 g eper
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt légkeveréssel 180°C-ra.
- Először is pépesítsd a banánt. Ha elég érett, könnyedén megteheted egy villával is, ha nem, akkor használj botmixert vagy turmixgépet.
- Egy tálban keverd össze alaposan a száraz hozzávalókat: az amarántot, a sütőport és a kakaóport.
- Keverd hozzá a banánpépet is a többi hozzávalóhoz, majd készíts belőle kb. 10 db kis golyót.
- Lapítsd keksz formájúra a golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Az epreket vágd szeletekre és nyomkodj néhányat a sütik tetejére, átsülve is nagyon finom íze lesz.
- Tedd a felmelegedett sütőbe a kekszeket 10 percre, majd néhány perc hűlés után fogyaszthatod is.
- Egészségedre! :)