Kakaós amaránt keksz

2015. május 21. 17:18 - Oatmeal_queen_

Szeretek az amaránttal kísérletezgetni, mert sok-sok ételben jól megállja a helyét. Nemrég ezt a finom és roppant egyszerű kekszet készítettem magamnak reggelire, de desszertnek is tökéletes.

0107392c4b3645c35431dc0c896bb7d4c3eb79a475

Hozzávalók: (10 db kekszhez)

  • 40 g pattogatott amaránt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 érett banán
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 100 g eper

01c7ae572c8ebaa616347dd1a368d109b32f83d8c0

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt légkeveréssel 180°C-ra.
  2. Először is pépesítsd a banánt. Ha elég érett, könnyedén megteheted egy villával is, ha nem, akkor használj botmixert vagy turmixgépet.
  3. Egy tálban keverd össze alaposan a száraz hozzávalókat: az amarántot, a sütőport és a kakaóport.
  4. Keverd hozzá a banánpépet is a többi hozzávalóhoz, majd készíts belőle kb. 10 db kis golyót.
  5. Lapítsd keksz formájúra a golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. Az epreket vágd szeletekre és nyomkodj néhányat a sütik tetejére, átsülve is nagyon finom íze lesz.
  7. Tedd a felmelegedett sütőbe a kekszeket 10 percre, majd néhány perc hűlés után fogyaszthatod is.
  8. Egészségedre! :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://oatmealqueen.blog.hu/api/trackback/id/tr888037210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása