A keksz különlegessége az, hogy bár ízben nagyon hasonlít az eredetire, azonban magas fehérjetartalmú csicseriborsó lisztből készült. Mivel nem tartalmaz tejet és tojást sem, így a glutén-, laktóz- és tojás érzékenyek is bátran fogyaszthatják. Kevés hozzávalóból nagyon gyorsan elkészül.
Hozzávalók (kb. 15 db kekszhez):
-150 g csicseriborsó liszt
-100 g eritrit
-1 kiskanál sütőpor
-1 evőkanál vanília aroma
-3 evőkanál kókuszolaj
-ízlés szerint étcsokoládé
-2-3 evőkanál víz
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt légkeveréssel 175 °C-ra.
- Keverd össze alaposan a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport, az erititet.
- A keverékhez add hozzá a kókuszolajt, a vaníliaaromát és a az apróra vágott csokoládék, de akár valamilyen olajos magvat, pl. mandulát vagy diót és apríthatsz bele.
- Néhány evőkanál víz segítségével jól gyúrható masszát kapsz belőle.
- Formázz kis golyókat, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe.
6. Az ujjaid vagy egy villa segítségével lapítsd a golyókat keksz formájúra.
7. Tedd sütőbe 12 percre.
8. Várj néhány percet, amíg kihűl, majd fogyaszd egy pohár tej vagy kávé mellé.
9. Egészségedre! :)
_____________________________________________
The specialty of these cookies is that although it's taste is very similar to the original one, but it's made from high-protein chickpea flour. As it doesn't contain milk and eggs either, so the gluten, lactose and egg intolerants can eat it bravely too. It can be prepared really quickly from a few ingredients.
Ingredients:
-150 g chickpea flour
-100 g erythritol
-1 tsp baking powder
-1 tbsp vanilla flavour
-3 tbsps coconut oil
-chocolate depending on taste
-2-3 tbsps water
Preparation:
1. Preheat the oven to 175°C.
2. Mix thoroughly the dry ingredients: the chickpea flour, the baking powder, the erythritol.
3. Add the coconut oil, the vanilla flavour and the chopped chocolate (or the chocolate chip) to this mixture, but you can even chop some nuts too, like walnuts or almonds.
4. You can get a well shapeable dough with the help of a few tablespoons of water.
5. Form little balls, then put them into a baking pan lined with baking paper.
6. Flat the balls to cookie shape using your fingers or a fork.
7. Put them to the oven for 12 minutes.
8. Wait a few minutes until they cool down, then taste them with a cup of milk or coffee.
9. Good appetite! :)