Csicseri "hamburger pogácsa"
Hozzávalók (5 db-hoz):
- 200 g főtt csicseriborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- fél marék petrezselyem
- 1 evőkanál őrölt római kömény
- citromlé
- só, bors
Elkészítés:
1.Melegítsd elő a sütőt 200°C-on légkeveréssel.
2.Tegyél minden hozzávalót egy aprítógépbe és aprítsd addig, ameddig gyúrható masszát nem kapsz.
3.Formázz pogácsákat a csicseris keverékből és helyezd őket egy tepsibe. Kenhetsz vagy fújhatsz rá egy kevés olíva vagy más növényi olajt, így még szebben megsülnek.
4.Helyezd a tepsit a sütőbe kb. 15 percre, ameddig szép arany barnák lesznek.
5.Készítsd el a hamburgeredet ízlésed szerint például szeletekre vágott zöldségekkel, avokádókrémmel, stb.
6.Egészségedre! :)
Hamburger buci
Hozzávalók (2 db-hoz):
- 50 g amaránt liszt
- 50 g szezámmag liszt
- 1 dl tej
- 1 tojás
- 1 teáskanál cukor
- só, bors
- 50 g élesztő
- 1 csipet szezámmag
Elkészítés:
- Az élesztőt morzsold el langyos tejben a cukorral és hagyd felfutni.
- Keverd össze a liszteket, a sót és a borsot, majd add hozzá a felfutott élesztőt és a tojás felét.
- Néhány perc alatt gyúrj belőle tésztát, majd tedd letakarva meleg helyre minimum fél órára. (Nem fog úgy megkelni, mint a fehérlisztes változat.)
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra
- A tésztából formázz 2 kisebb bucit, helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe.
- A tetejüket kend meg a tojás másik felével és szórj rá szezámmagot.
- Tedd sütőbe és süsd kb. 15-20 percig.
- Hagyd kicsit hűlni, majd vágd ketté és töltsd meg a hamburger hozzávalókkal.
- Egészségedre! :)