Mini pizzák zelleres-amaránt lisztes alappal

2015. április 18. 14:19 - Oatmeal_queen_

A zelleres-amarántlisztes alapból kiderül, hogy ez nem egy hagyományos pizza, viszont mivel mostanában nagyon megszerettem a zellert, gondoltam miért ne próbáljam ki a már jól ismert egészséges „karfiol pizzát” egy másik változatban is.

11061203 10205449121820217 1639979199728830204 n

Hozzávalók:

-250 g zellergumó
-50 g amarántliszt -70 g mozzarella sajt
-4 db koktélparadicsom
-80 g paradicsompüré
-olíva bogyó
-só, bors
-oregano, bazsalikom, majoránna, rozmaring

10734030 10205449124580286 3488760297790576168 n

Elkészítés:

  1. Pucold meg a zellergumót, vágd apró kockákra, majd főzd puhára forró vízben.
  2. Melegítsd elő a sütőt légkeveréssel 200°C-ra.
  3. Ha jól megfőtt a zöldség, öntsd le róla a vizet és pürésítsd botmixer segítségével.
  4. A püréhez keverd hozzá az amarántlisztet, ízlés szerint ízesítsd sóval és borssal, majd fűszerezd oreganoval, bazsalikommal, majoránnával és rozmaringgal.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsiben formázz mini pizzákat a keverékből.
  6. Tedd a felmelegedett sütőbe kb. 12 percre, amíg picit meg nem barnul a felszínük.
  7. Eközben készítsd el a paradicsomszószt: használj kevés sót, borsot, és fűszerezd a pizza alapnál is használt fűszerekkel.
  8. Vágd karikákra a paradicsomot, a sajtot és az olíva bogyót.

11111962 10205449124140275 5541632786202608467 n-horz

   9. Ha kissé megpirultak a pizzák, vedd ki a sütőből a tepsit és kend meg a zelleres alapot          paradicsomszósszal, majd halmozd rá a koktélparadicsomot, az olíva bogyót és a mozzarellát.
  10. Tedd vissza a forró sütőbe és süsd további 10 percig.
  11. Ha elkészültek a pizzák várj kb. 10 percet, amíg hűlnek egy kicsit, így könnyebb lesz felvenni őket a    sütőpapírról. (Ehhez használj egy palacsintafordító lapátot.)
  12. Fogyaszd egészséggel! :)

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://oatmealqueen.blog.hu/api/trackback/id/tr28037206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása