A zelleres-amarántlisztes alapból kiderül, hogy ez nem egy hagyományos pizza, viszont mivel mostanában nagyon megszerettem a zellert, gondoltam miért ne próbáljam ki a már jól ismert egészséges „karfiol pizzát” egy másik változatban is.
Hozzávalók:
-250 g zellergumó
-50 g amarántliszt -70 g mozzarella sajt
-4 db koktélparadicsom
-80 g paradicsompüré
-olíva bogyó
-só, bors
-oregano, bazsalikom, majoránna, rozmaring
Elkészítés:
- Pucold meg a zellergumót, vágd apró kockákra, majd főzd puhára forró vízben.
- Melegítsd elő a sütőt légkeveréssel 200°C-ra.
- Ha jól megfőtt a zöldség, öntsd le róla a vizet és pürésítsd botmixer segítségével.
- A püréhez keverd hozzá az amarántlisztet, ízlés szerint ízesítsd sóval és borssal, majd fűszerezd oreganoval, bazsalikommal, majoránnával és rozmaringgal.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben formázz mini pizzákat a keverékből.
- Tedd a felmelegedett sütőbe kb. 12 percre, amíg picit meg nem barnul a felszínük.
- Eközben készítsd el a paradicsomszószt: használj kevés sót, borsot, és fűszerezd a pizza alapnál is használt fűszerekkel.
- Vágd karikákra a paradicsomot, a sajtot és az olíva bogyót.
9. Ha kissé megpirultak a pizzák, vedd ki a sütőből a tepsit és kend meg a zelleres alapot paradicsomszósszal, majd halmozd rá a koktélparadicsomot, az olíva bogyót és a mozzarellát.
10. Tedd vissza a forró sütőbe és süsd további 10 percig.
11. Ha elkészültek a pizzák várj kb. 10 percet, amíg hűlnek egy kicsit, így könnyebb lesz felvenni őket a sütőpapírról. (Ehhez használj egy palacsintafordító lapátot.)
12. Fogyaszd egészséggel! :)