Mivel nagyon szeretem az ázsiai konyhát, különösen a szójaszószos ételeket, így gyakran kísérletezgetem az otthoni változatokkal is, ez most például elég finomra sikerült.
Hozzávalók (1 főre) :
- 50 g üvegtészta
- 2 kisebb sárgarépa
- ½ cukkini
- 3 db csiperkegomba
- ¼ lilahagyma
- 3 evőkanál szezámmag
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés:
- Az üvegtésztát önts le forró vízzel és hagyd így állni néhány percig.
- Eközben hámozd meg a zöldségeket, a gombát és a lilahagymát vágd szeletekre, a cukkinit karikákra vagy félkörbe, a sárgarépát szeleteld zöldséghámozó segítségével.
- Forrósíts kókuszolajt egy serpenyőben, add hozzá a zöldségeket, majd öntsd rájuk a szójaszószt.
- Egy másik serpenyőben szárazon pirítsd meg kissé a szezámmagot, hogy még jellegzetesebb íze legyen, majd szórd rá a zöldségekre és pirítsd őket össze addig, még megpuhulnak, de a répa kicsit roppanós marad.
- Az üvegtésztát szűrd le egy szűrő segítségével.
- Tálald a tésztára a szezámmagos pirított zöldségeket.
- Fogyasztáskor nyugodtan keverd el, így a tészta is átveszi a szójaszószos ízt.
- Egészségedre! :)