Erdei gyümölcsös pite
Ezt a süteményt kókuszlisztes alappal készítettem el, ami miatt a tésztája kicsit porhanyós lett, viszont nagyon jól harmonizál a kókuszos íz a gyümölcsökkel. Az erdei gyümölcs zselésítéséhez pedig zselatin helyett útifű maghéjat használtam, ami amellett, hogy nagyon egyszerű vele dolgozni, egy egészséges és rost dús szuperétel.
Hozzávalók:
Az alaphoz:
-150 g kókuszliszt
-4 tojás
-50 g kókuszolaj
-1 mokkáskanál sütőpor
-50 g eritrit
-2 dl tej
A túrós réteghez:
-250 g zsírszegény túró
-100 g görög joghurt
-70 g eritrit
-1 evőkanál útifű maghéj
A gyümölcsös réteghez:
-200 g bogyós gyümölcs
-50 g eritrit
-3 evőkanál útifű maghéj
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt légkeveréssel 180°C-on.
- Keverd össze a kókuszlisztes alaphoz a lisztet az eritrittel, a kókuszolajjal, a sütőporral,a tejjel és a tojások sárgájá
- A tojásfehérjéket verd habosra egy csipet sóval.
- Óvatosan keverd össze a felvert habot a tészta többi hozzávalójával.
- Egy gyúrható masszát kell kapnod, amit aztán egy 25 cm átmérőjű tortaformába tudsz nyomkodni szépen elegyengetve a tésztát.
- Tedd a tortaformát a felmelegedett sütőbe kb. 20 percre.
- Keverd össze a túrós réteg hozzávalóit, majd tedd félre.
- A gyümölcsöket melegítsd fel kicsit az eritrittel alacsony lángon, majd keverd hozzá az útifű maghé Tedd félre, amíg kihűl, és zselés állagot vesz fel.
9. Ha megsül a tészta, hagyd kb. 10 percet hűlni, majd rétegezd a túrós, majd a gyümölcsös réteget egy kenőkéssel az alapra.
10. Elkészült a sütemény, fogyaszd egészséggel! :)