Amarántos-túrós kosárka

2015. március 13. 13:58 - Oatmeal_queen_

Amarántos-túrós kosárka

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, nekem ez volt a legelső élményem az amaránttal, de biztosan nem az utolsó, mivel amellett, hogy magas kalcium, magnézium és vas tartalmú, rengetegféle felhasználása létezik. Én most süteményt sütöttem belőle, de biztosan ki fogom próbálni joghurtban, a zabkásáim tetején, levesbetétnek, és salátában is.

Hozzávalók:

* 50 g pattogatott amaránt * 2 banán
* 1 tojás
* 2+3 evőkanál eritrit
* 2 mokkáskanál sütőpor
* 200 g túró
* 75 ml natúr joghurt
* reszelt citromhéj
* 1 evőkanál vanília aroma
* málna
* kókuszolaj

Elkészítés:
  1.  A sütőt melegítsd elő 160 C•-ra légkeveréssel.
  2.  Pépesítsd a banánokat egy villa segítségével, majd keverd össze a pattogatott amaránttal, a sütőporral, a tojással és 2 evőkanál eritrittel. Ez lesz a tészta, ne ijedj meg, hogy folyékony az állaga.
  3. A túrókrémhez keverd össze a túrót a joghurttal, a vanília aromával, 3 evőkanál eritrittel és ízlés szerint reszelt citromhéjjal.
  4.  Kb. 12-13 kosárka vagy muffin formát kenj ki kókuszolajjal, de használhatsz szilikon sütőformát is.
  5.  Töltsd meg a kosárkákat úgy, hogy az aljára és szélére jusson az amarántos tésztából, a közepén pedig hagyj egy kis mélyedést a túrókrémnek. A tetejére szórj málnaszemeket vagy más gyümölcsöt.
  6. Ha felmelegedett a sütő, helyezd egy tepsibe a kosárkákat, told a sütőbe és süsd kb. 20 percen keresztül.
  7. Ha megsült a sütemény, hagyd kb. 15 percet hűlni, majd próbáld meg kifordítani a formákból. Mivel a tészta sülve is elég puha, lehet érdemes kiskanállal elfogyasztani a formákból.
  8. Jó étvágyat! :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://oatmealqueen.blog.hu/api/trackback/id/tr238037192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása