Amarántos-túrós kosárka
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, nekem ez volt a legelső élményem az amaránttal, de biztosan nem az utolsó, mivel amellett, hogy magas kalcium, magnézium és vas tartalmú, rengetegféle felhasználása létezik. Én most süteményt sütöttem belőle, de biztosan ki fogom próbálni joghurtban, a zabkásáim tetején, levesbetétnek, és salátában is.
Hozzávalók:
* 50 g pattogatott amaránt
* 2 banán
* 1 tojás
* 2+3 evőkanál eritrit
* 2 mokkáskanál sütőpor
* 200 g túró
* 75 ml natúr joghurt
* reszelt citromhéj
* 1 evőkanál vanília aroma
* málna
* kókuszolaj
- A sütőt melegítsd elő 160 C•-ra légkeveréssel.
- Pépesítsd a banánokat egy villa segítségével, majd keverd össze a pattogatott amaránttal, a sütőporral, a tojással és 2 evőkanál eritrittel. Ez lesz a tészta, ne ijedj meg, hogy folyékony az állaga.
- A túrókrémhez keverd össze a túrót a joghurttal, a vanília aromával, 3 evőkanál eritrittel és ízlés szerint reszelt citromhéjjal.
- Kb. 12-13 kosárka vagy muffin formát kenj ki kókuszolajjal, de használhatsz szilikon sütőformát is.
- Töltsd meg a kosárkákat úgy, hogy az aljára és szélére jusson az amarántos tésztából, a közepén pedig hagyj egy kis mélyedést a túrókrémnek. A tetejére szórj málnaszemeket vagy más gyümölcsöt.
- Ha felmelegedett a sütő, helyezd egy tepsibe a kosárkákat, told a sütőbe és süsd kb. 20 percen keresztül.
- Ha megsült a sütemény, hagyd kb. 15 percet hűlni, majd próbáld meg kifordítani a formákból. Mivel a tészta sülve is elég puha, lehet érdemes kiskanállal elfogyasztani a formákból.
- Jó étvágyat! :)