Kókuszos-erdei gyümölcsös zabkása
Nem titok, hogy a zabkása nagy kedvencem reggelire, és mostanában a kókuszért is nagyon rajongok mindenféle formában, úgyhogy a két kedvencemből most erdei gyümölcsökkel variálva készítettem egy nagyon finom reggelit. :)
Hozzávalók:
- 40 g zabpehely
- 10 g kókuszliszt (vagy kókuszreszelék)
- 2 dl kókusztej (vagy sima tej és kókuszaroma)
- 100 g erdei gyümölcskeverék
- 3 csepp sztívia
- kókusz chips
- kesudió
Elkészítés:
- Keverd össze a zabpelyhet a kókuszliszttel és gyümölcskeverékkel, de a gyümölcsökből hagyj egy keveset a díszítéshez.
- Önts a keverékre a kókusztejet és folyamatos kevergetés közben alacsony lángon forrald össze a kását.
- Ha a zabpehely és a kókuszliszt felszívta a folyadékot (kb. 3-4 perc), akkor vedd le a gázról és keverd hozzá a sztíviát.
- Öntsd tálkába a zabkását és díszítsd a maradék erdei gyümölccsel, kesudióval és kókusz chipssel.
- Jó étvágyat!
_________________________________________
Coconut-very berry oatmeal
It's not a secret that oatmeal is a big favourite of mine for breakfast and recently I enthuse over coconut too in every forms, so from my two favourites varied with mixed berrries I made a very delicious breakfast. :)
Ingredients:
- 40 g oats
- 10 g coconut flour (or coconut)
- 2 dl coconut milk (or plain milk with coconut flavour)
- 100 g mixed berries
- 3 drops of stevia
- coconut flakes
- cashews
- Mix the oats with the coconut flour and the berries, but leave some fruits for the decoration.
- Pour the coconut milk into the mixture and cook the oatmeal on medium heat with constant stirring.
- If the oats and coconut flour have absorbed the milk (about 3-4 minutes), then take it off the stove and add the stevia.
- Pour the oatmeal into a bowl and decorate it with the remaining berries, the coconut flakes and the cashews.
- Good appetite!